E-Posta İletişim Telefon Rehberi Önemli Linkler BİDB Servis
Anasayfa

Gıda Mühendisliği Bölümü

 


 Bölüm Hakkında

Gıda Mühendisliğinin Amacı Gıda Mühendisliği ileri teknolojileri kullanarak, güvenli, yüksek kalitede gıdaların geliştirilmesini, işlenmesini, dağıtımını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemler ortaya çıkaran bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği Programı, gıda bilimi ve mühendisliği konusunda bilgi ve beceriye sahip gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği, hızla gelişen endüstriye uyum sağlamak amacıyla sürekli olarak ilerlemektedir. Gıda maddelerini ekonomi ile uyumlu bir biçimde değerlendirebilecek tekniğin gerçekleştirilmesi, Gıda Mühendisliği\'ne olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

Ordu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün temel amacı gıda sanayindeki gelişmeleri yakından izleyerek, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak ve teknik ve her yönüyle donanımlı, başarılı ve sonuç alabilme yeteneğine sahip, gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümde yürütülen faaliyetlerin diğer bir amacı da gıda sanayinin gelişmesine ve sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak ve bilgilendirme etkinlikleri yaparak sanayici, tüketici ve ilgili tüm kişi ve kurumlara yardımcı olmaktır.

 

Öğretim Elemanları

 Prof. Dr. Zekai TARAKÇI

Bölüm Başkanı-1445

Yrd. Doç. Dr. Atilla ŞİMŞEK

 Bölüm Başkan Yardımcısı-1443

Yrd. Doç. Dr. Işıl BARUTÇU MAZI

Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçen MAZI

 

 

 Araş. Gör. Yusuf DURMUŞ

 

 Araş Gör. Ömer Faruk ÇELİK

 

 Araş. Gör. Melike ATMACA

 

 Araş. Gör. Fidan Özge CAN

 
 Arsş. Gör. Emre  TURAN  
   

 


 
 

 

 



T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı