Fakültemiz Öğretim elemanı Araş. Gör. Yunus Emre ALTUNÇ TÜBİTAK tarafından Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursu Kazanmıştır.

Arş. Gör. Yunus Emre ALTUNÇ, Prof. Dr. Ali GÜNCAN danışmanlığında yürüttüğü doktora tezinin bir bölümü olan “Türkiye'de bulunan bazı Plodia interpunctella (Hübner) (Lepidoptera: Pyralidae) popülasyonlarında fosfin direnci tespiti ve dayanıklı/hassas bireylerle mücadelede azot uygulamasının etkinliğinin belirlenmesi” başlıklı araştırması, TÜBİTAK 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı tarafından desteklenmiştir. Bu kapsamda Arş. Gör. Yunus Emre ALTUNÇ,  depolanmış fındıkta önemli zarara neden olan "Kurumeyve Güvesi"  olarak bilinen zararlının fosfin dayanıklığının durumu ve alternatif yöntemlerden modifiye atmosfer uygulamaları ile mücadele olanakları  Yunanistan’ın Thessaly Üniversitesinden Prof. Dr. Christos G. ATHANASSIOU ile birlikte laboratuvar koşullarında çalışmalarını başarıyla devam ettirmektedir.

Eklenme Tarihi : 26-02-2024 15:47:55