Hızlı Erişim

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği Bölümü

Bölüm Hakkında

Gıda Mühendisliğinin Amacı Gıda Mühendisliği ileri teknolojileri kullanarak, güvenli, yüksek kalitede gıdaların geliştirilmesini, işlenmesini, dağıtımını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemler ortaya çıkaran bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği Programı, gıda bilimi ve mühendisliği konusunda bilgi ve beceriye sahip gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği, hızla gelişen endüstriye uyum sağlamak amacıyla sürekli olarak ilerlemektedir. Gıda maddelerini ekonomi ile uyumlu bir biçimde değerlendirebilecek tekniğin gerçekleştirilmesi, Gıda Mühendisliği\'ne olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

Ordu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün temel amacı gıda sanayindeki gelişmeleri yakından izleyerek, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak ve teknik ve her yönüyle donanımlı, başarılı ve sonuç alabilme yeteneğine sahip, gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümde yürütülen faaliyetlerin diğer bir amacı da gıda sanayinin gelişmesine ve sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak ve bilgilendirme etkinlikleri yaparak sanayici, tüketici ve ilgili tüm kişi ve kurumlara yardımcı olmaktır.

 

Öğretim Elemanları

 Prof. Dr. Zekai TARAKÇI                                

Bölüm Başkanı

Dr. Öğretim Üyesi Atilla ŞİMŞEK

 

Dr. Öğretim Üyesi Işıl BARUTÇU MAZI

 

 Dr. Öğretim Üyesi Bekir Gökçen MAZI

 
 Dr. Öğretim Üyesi Sümeyye ŞAHİN Bölüm Başkan Yardımcısı  
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre TUNCİL  

 Araş. Gör. Yusuf DURMUŞ

 

 Araş Gör. Ömer Faruk ÇELİK

 

 Araş. Gör. Melike ATMACA

 

 Araş. Gör. Fidan Özge CAN

 
 Araş. Gör. Emre  TURAN  
 Araş. Gör. Melike DEMİRKOL  
Araş Gör. Mehmet Akif KARAGÖL  

Ekleme tarihi: 28-11-2018 09:59:11 Güncellenme tarihi: 02-04-2019 17:06:37