ZİRAAT FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği Bölümü
Öğretim Elemanları
Prof. Dr. Zekai TARAKÇI                    Bölüm Başkanı
Doç. Dr.  Işıl BARUTÇU MAZI 
Doç. Dr. Atilla ŞİMŞEK
Doç. Dr. Bekir Gökçen MAZI
Dr. Öğr. Üyesi Sümeyye ŞAHİN            Bölüm Başkan Yardımcısı
Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk ÇELİK      Bölüm Başkan Yardımcısı
 
Bölüm Asistanları
Arş. Gör. Dr. Fidan Özge TIKILOĞLU
Arş Gör. Dr. Emre TURAN
Arş Gör. Dr. Mehmet Akif KARAGÖL
 
 Bölüm Sosyal Medya Takibi

Bölüm Hakkında

Gıda Mühendisliğinin Amacı Gıda Mühendisliği ileri teknolojileri kullanarak, güvenli, yüksek kalitede gıdaların geliştirilmesini, işlenmesini, dağıtımını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemler ortaya çıkaran bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği Programı, gıda bilimi ve mühendisliği konusunda bilgi ve beceriye sahip gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği, hızla gelişen endüstriye uyum sağlamak amacıyla sürekli olarak ilerlemektedir. Gıda maddelerini ekonomi ile uyumlu bir biçimde değerlendirebilecek tekniğin gerçekleştirilmesi, Gıda Mühendisliği\'ne olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

Ordu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün temel amacı gıda sanayindeki gelişmeleri yakından izleyerek, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak ve teknik ve her yönüyle donanımlı, başarılı ve sonuç alabilme yeteneğine sahip, gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümde yürütülen faaliyetlerin diğer bir amacı da gıda sanayinin gelişmesine ve sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak ve bilgilendirme etkinlikleri yaparak sanayici, tüketici ve ilgili tüm kişi ve kurumlara yardımcı olmaktır.

 

 

 

Kayıt Tarihi 28.11.2018 09:59:11 - Düzenmele Tarihi 09.05.2025 14:19:51