Hızlı Erişim

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Gıda Mühendisliği Bölümü
   
   

Bölüm Hakkında

Gıda Mühendisliğinin Amacı Gıda Mühendisliği ileri teknolojileri kullanarak, güvenli, yüksek kalitede gıdaların geliştirilmesini, işlenmesini, dağıtımını ve depolanmasını planlayan, uygulamasını yürüten ve yeni sistemler ortaya çıkaran bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği Programı, gıda bilimi ve mühendisliği konusunda bilgi ve beceriye sahip gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği, hızla gelişen endüstriye uyum sağlamak amacıyla sürekli olarak ilerlemektedir. Gıda maddelerini ekonomi ile uyumlu bir biçimde değerlendirebilecek tekniğin gerçekleştirilmesi, Gıda Mühendisliği\'ne olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

Ordu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün temel amacı gıda sanayindeki gelişmeleri yakından izleyerek, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak ve teknik ve her yönüyle donanımlı, başarılı ve sonuç alabilme yeteneğine sahip, gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümde yürütülen faaliyetlerin diğer bir amacı da gıda sanayinin gelişmesine ve sorunlarının çözümüne yönelik araştırmalar yapmak ve bilgilendirme etkinlikleri yaparak sanayici, tüketici ve ilgili tüm kişi ve kurumlara yardımcı olmaktır.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜMÜZ İTÜ GMK 5. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI’NDAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜ

LİSAN ÖĞRENCİLERİMİZE TÜBİTAK'TAN PROJE DESTEĞİ

 

 

 


GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜMÜZ İTÜ GMK 5. AR-GE FİKİRLERİ YARIŞMASI’NDAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜ



Öğretim Elemanları

Prof. Dr. Zekai TARAKÇI                                

Bölüm Başkanı

Doç. Dr.  Işıl BARUTÇU MAZI 

 

Doç. Dr. Atilla ŞİMŞEK

 

Doç. Dr. Bekir Gökçen MAZI

 
Dr. Öğretim Üyesi Sümeyye ŞAHİN Bölüm Başkan Yardımcısı  

 Arş Gör. Dr. Ömer Faruk ÇELİK

 

 Arş. Gör. Melike ATMACA

 

 Arş. Gör. Fidan Özge CAN

 
 Arş. Gör. Emre  TURAN  
 Arş. Gör. Melike DEMİRKOL  
Arş Gör. Mehmet Akif KARAGÖL  

Ekleme tarihi: 28-11-2018 09:59:11 Güncellenme tarihi: 18-02-2021 11:37:39