ZİRAAT FAKÜLTESİ

Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Arazisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Öncelikle bitki materyali üretim parseli için 3 dönümlük arazi zemin düzeltmesi için 100 kamyondan fazla zemin dolgusu getirtilerek zemin düzleştirmesi gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde bu zemin üzerine yine 100 kamyondan fazla verimli üsttoprak getirtilip serilmiştir. Bu toprağın daha verimli hale getirmek için 2022 yılı Ağustos ayında 20 kamyon fındık zurufu ve 150 ton hayvan gübresi getirtilerek üzerine kireç uygulaması ile birlikte yanması sağlanmış ve toprak üzerine serilmiştir. Son olarak toprak tekrar sürülüp dikime hazır hale getirilmiştir. Aynı zamanda tarla bitkileri, sebze üretimi yapılacak parsel alanların kışlık sürümleri yapılarak yabancı ot temizlikleri gerçekleştirilmiştir. Daha önce öğrenci uygulamaları için bağ alan tesisi direkleri ve beton dökümü gerçekleştirilen alan son olarak direkler boyanıp, tel çekimleri gerçekleştirilmiş ve hazır hale getirilmiştir.

Eklenme Tarihi : 03-11-2023 15:11:49