ZİRAAT FAKÜLTESİ

Fakültemizde Peyzaj Mimarlığı Bölümü Tarafından Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlama Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından, 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik açılışına Rektör Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fikret BALTA, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat YEŞİL, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemi, bölümde verilen dersler ile bölümün akademik ve fiziki yapısı gibi pek çok konuda dinleyicilere bilgi vererek Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutladı. Açılış konuşmaları ve sunumların ardından bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan proje ve maketlerden oluşan sergi gezildi.

Etkinlik kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öner DEMİREL, Peyzaj Mimarı Ahmet İhsan HACIFETTAHOĞLU ve Peyzaj Mimarı Sibel GÜLSEREN tarafından kıymetli sunumlar gerçekleştirildi.

Etkinliğin ikinci gününde “Küresel Çevre Sorunları ve Peyzaj Mimarlığı” adlı öğrenci paneli gerçekleştirildi. Bölüm öğretim elemanlarından Arş. Gör. Mesut GÜZEL’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde lisans ve lisansüstü öğrenciler tarafından kentlerdeki çevre sorunları, kentsel yaşam kalitesi, kentsel dönüşüm ve ekolojik restorasyon konularında sunumlar yapıldı. Etkinlik, Peyzaj Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen “Fatsa Kabakdağı Ekoturizm Köyü” gezisi ile sona erdi.


Eklenme Tarihi : 16-05-2022 16:05:14