ZİRAAT FAKÜLTESİ

TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Fakültemiz 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak; mezuniyet sonrası çalışmalarında, tarımla ilgili kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla “Fakültemiz Dış Paydaş’larından olan TARSİM’in (Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ) çalışma ilkeleri, önemi ve ziraat mühendisi istihdamı konularında bilgilendirme yapmak üzere Giresun Bölge Müdürü Bülent YAŞAROĞLU davet edildi.

Fakültemiz ŞAHİN DERE KONFERANS SALONU’nda gerçekleştirilen toplantıya halen öğrenim görmekte olan öğrenciler ile dekan yardımcısı Prof. Dr. M. Fikret BALTA ve öğretim üyeleri katıldı. Konu ile ilgili, Tarım Sigortalarının üreticiye az bir maliyetle çok büyük faydalar sağladığını örnekleriyle aktaran YAŞAROĞLU ayrıca TARSİM’in Ziraat Mühendislerine “Tarım Experi” olarak önemli ölçüde istihdam sağladığı konularında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda bölgenin temel tarımsal ürünü olan fındıkta sigortanın önemi ayrı bir şekilde ele alınarak değerlendirildikten sonra, karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden söyleşi saat 12’de sona erdi.

21 Mayıs 2019 Salı günü Saat: 11: 00 - 12: 00

Eklenme Tarihi : 24-05-2019 16:36:32